Recept på Marmorerad kaka.
200 gr margarin eller smör, 2 1/2 dl strösocker, 3 ägg, 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 dl grädde eller mjölk, 2 msk kakao, 1 msk vaniljsocker eller citron.
Baka i smord avlång eller kransform c:a 1 1/2 liter.
Grädda i 150 -175 graders ugnsvärme.
Rör matfett och socker poröst.Blanda ner ett ägg i taget under fortsatt omrörning.Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och vätskan. Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon .
Smaksätt den ljusa smeten med vaniljsocker eller apelsin -eller citronskal.
Häll ett lager
ljus smet i formen och sedan den mörka och resten av
den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett Marmorerat utseende. Grädda . LYCKA TILL
Senaste kommentaren