Välkommen till tBarbrosblogg!

Hej alla mina vänner och alla som jag inte känner! Skrivit har jag gjort i hela mitt liv. Minns hur jag skrev uppsats redan på skolan, när när det var "Teckningstimme" Hoppas att ni hittar hit och fortsätter följa mina berättelser och bilder.

Idag 10/6 sade Lennart upp den dagliga papperstidningen efter mångårig prenumeration.Det känns vemodigt, det är faktiskt en epok som går i graven.

När utbärningen försvann,

det blev två tidningar på måndagar med posten, fram på dagen!

Då försvann intresset!

 

 

Lennart, med Anna-Lenas hund Presley. De är de bästa vänner.

Ytterligare en service som försvunnit på landsbygden, många av de dagliga tidningarna har slutat med utbärning. Tur att man börjat vänja sig vid att läsa på plattan. Går Jättebra.

 

Varje gång, jag öppnar papperstidningar (både lokalt och riks) ser jag med spänning fram emot lokala nyheter.

Varje gång, hoppas jag få läsa om något nytt och bra som berör Dalslandskommunerna, men ofta så är det någon skola som ska läggas ned eller som nu senast, insändare i Dalslänningen om bankens nedläggning på en ort.

Blev nedstämd av rubriken då jag inte tror att banken kommer tillbaka för att man önskar det, varför inte inse och acceptera ledningars beslut när det gäller nedläggning av kontor.

Har inte på behövt anlita ett bankkontor på flera år och saknar inte den personliga kontakten, utan anlitar den digitala tjänsten trots att jag är gammal.

Jag har sedan jag blev arbetslös på ett lokalt tidningskontor, försökt beskriva hur bra vi har det trots alla nedläggningar och att vi måste tala om att 

"dä vi har dä har vi här i Dalsland"

Det finns så mycket bra att skriva om, som jag tycker tidningsutgivare borde beakta och belysa mera, särskilt den lokala delen. 

Fakturan på den dagliga papperstidningen kom idag, vi har resonerat sedan lång tid tillbaka om vi ska säga upp den och gå över till den digitala som blir billigare...

Det är svårt för den äkta hälften att ändra vanor men efter endast postutdelning blir det lättare att ta beslut.

Fortsätter att skicka efter min medicin från apoteket, fiberanläggningen fungerar bra har jag hört av grannar och internet är bra för oss gamla människor.

Det kanske gäller för oss, särskilt vi som bor ute på landsbygden att anamma utecklingen mera, eller har vi något annat val?