Välkommen till tBarbrosblogg!

Hej alla mina vänner och alla som jag inte känner! Skrivit har jag gjort i hela mitt liv. Minns hur jag skrev uppsats redan på skolan, när när det var "Teckningstimme" Hoppas att ni hittar hit och fortsätter följa mina berättelser och bilder.

Storasyster Hailey.

Senaste lilla barnbarnsbarnet Nelly, se vilken solstråle.

Mina barnbarn Gabriella och Matilda och så Valborg förstås. Kortet taget för många år sedan

6/11. Har varit på kyrkogården och tänt ljus. Samma varje år, tänker mera på döden den helgen.

Tekakor i långpanna. Kan rekommendera. JÄTTEGODA och lätt att tillaga.

Bäst i världen!

Jag håller på en viss maträtt, trots alla nya.

Köttbullar med poatatismos och lingonsylt är det bästa som finns på jorden

Pröva och smaka. 

Såg ni på TV "Go kväll" där det tillagades lasagne härom dagen. Jag har ett eget recept som jag bjuder på.

Fick ett ryck idag. Lagade till LASAGNE! Mycket arbete men "GUD SÅ GOTT" Receptet finns med från ett urklipp. Varsågod.

Nylagade köttbullar. Lennart har lagat till dem av mitt recept.

Träff med fika

  15/10. En stor dag. Gammelfarmor (jag) och faster Anna-Lena  samt moster Matilda  träffades hos mitt barnbarn   

Gabriella Torkildsson, som vi kommit överens om, för att uppvakta de minsta Hailey och Nelly.

Nu hade sommaren gått sedan vi sist sågs, nu hade vi så mycket att prata och naturligtvis skvallra om. Nu kom vi  in på samma ämne som alltid det är så roligt att prata "Gamla minnen" Nu är jag säker på en sak:

Vi kommer att träffas oftare härefter..💔

 30/7. Äntligen träffades vi. Barnbarn och barnbarnsbarn samt vovven Björne kom och  hälsade på oss och det var riktigt högtidligt. Det var ju ett tag sedan och vi hade så mycket att prata om. Hoppas, vi kommer att ses oftare härefter nu när pandemin försvinner och allt blir som vanligt igen. För oss var det jätteroligt att få höra småbarnen rumstera om i stugan. Välkomna snart igen!

Hej mina Följare

Hejsan! Läste just nu om Biancas senaste ögonmascara (på Facebook så klart) och jag tänkte i mitt stilla sinne? Hon breder ut sig mer och mer med sin försäljning och jag undrar?  Hur ska de lokala försäljarna kunna hålla sig framme, synas  och få sälja sina produkter? Drunknar de i all denna reklam som de etablerade annonsbyråerna förser kändisarnas med? Faran är nog ganska stor om inte du som driver butik, salongen etc fattar galoppen och börjar synas mera eller har Du något annat val? 

När jag startade sidan som numera heter

"Nytt & Blandat" var tanken att jag skulle ordna "kampanjer" som betyder SAMANNONSERING där de olika branscherna gick samman och lockade kunder till orten. Kanske med något slag av extra erbjudanden just en dag eller något slag av jippon så folket fick köplust att handla i närbutiken.

Då jag har insett att intresset för "marknadsföring" anses som något onödigt kommer jag att avsluta mitt " tjat" och ta bort sidan samtidigt som jag hoppas att butikerna och salongerna etc blir kvar! 

Låt det inte gå så långt så...

MEDAN GRÄSET GROR

DÖR KON I BÅSET. 

 

Snart höst

Hej! 

En liten fredagskrönika. 

OBS! Tyvärr, måste jag få säga, när det gällde mitt initiativ till att DELA och SPRIDA information. 

Inget intresse för att nå en större målgrupp  har jag märkt, så när FB nu stängde min marknadsföring kändes det helt okej. 

Det tärde faktiskt och när jag inte hörde en enda som var intresserad,  så lika bra att ge upp. 

.Men! Skulle någon komma på att vilja ANNONSERA? 

Dela inlägg o swisha 100 kr till Nytt & Blandat. Jag marknadsför ditt inlägg direkt om du önskar.  

Nog om, att synas.

Känner som en befrielse att jag nu har fått skriva ned min berättelse och att sedan få chansen att ge ut den som bok är lyckat. 

 Fortsätt följa, ta del av mina inlägg och delningar på sociala media för jag tänker inte sluta skriva. Snart är hösten här! Tänk att få krypa upp i soffhörnet och läsa en bok. Det är livskvalitet det! Trevlig Helg önskar vi från Steneby. 🤗

Så mycket rönnbär, det ser ut att bl i år!

Vaccination

Det känns som livet börjar bli mera normalt! Lennart har nu fått sin första spruta (Astra zenica) Han är så nöjd att ha det avklarat och förstår inte dem som avstår för att det har larmats om biverkningar. Det är ju så liten promille och igår sa Agnes att det är en speciell sort som kvinnor drabbas av... och en ytterst liten procent.... vi är så trötta på media som skrämmer upp folk i onödan. Tänk att nu kan de närmaste komma och hälsa på och vi kan ta en kopp kaffe vid köksbordet igen. 🎂

Enkäter kultur

Idag har jag blivit medlem i en kulturförening och skickade in en peng! Läser samtidigt om att Bengtsfors kommun vill ha in en enkät från föreningar & dylikt. ..och håret reser på sig av irritation. . Det slår mig hur många ggr jag snällt suttit och fyllt i dessa idiotfrågor, under årens lopp- men nu är det STOPP! Är det någon som kan förklara för mig "Till vilken nytta" tjänar dessa enkäter??

KOMMENTERA GÄRNA HÄR ELLER PÅ MINA SIDOR PÅ FACEBOOK!!

 

12/4 2021. Vilken dag. Har kommit på besök till min dotter Anna-Lena. Snart 1 år sedan sist! Passade på att fånga ESTHER på bild. Som kommit hem, efter att ha varit borta l ä n g e!

Ute, Hos våra kära grannar Lena och Jan en lördag vill i november. Härligt minne.

Skriver så det osar hett. Blir mer och mer inspirerad att skriva och dela på sociala medium.

9/10. Charmtroll

Veckan som gått har varit intressant och jag tänker delge en del samtidigt som som jag visar bilder, på mina barnbarnsbarn.

Dagarna går med att vara hemma, skriva på FB, träffa grannar på avstånd, prata i telefon med dottern och goda vänner. Därav ett samtal från en mamma 💔 som berörde mig mycket och väckte minnen om hur det känns att mista sina barn.

HON som ringde kände väl till vad VI gått igenom och det blev  ett långt samtal om hur allt kan förändras och om hur livet går vidare , trots allt.

Foton som jag delar, lyser upp tillvaron och jag gläds åt att barnbarnet skickade bilder på sina älsklingar. 

.🤭

Fortsätter skriva, att försöka ge ut en bok kommer närmare och därför mindre inlägg på mina sidor.

Hav förståelse, jag ska försöka hålla igång bloggen, så titta in då och då.

Ha en GOD HELG!🙂