Välkommen till tBarbrosblogg!

Hej alla mina vänner och alla som jag inte känner! Skrivit har jag gjort i hela mitt liv. Minns hur jag skrev uppsats redan på skolan, när när det var "Teckningstimme" Hoppas att ni hittar hit och fortsätter följa mina berättelser och bilder.

Hej på er! 

Lovade ju en fredagskrönika! 

Det ena digitala evenemanget efter det andra står som spön i backen och numera är det mycket om hur man svemestrar hemma i Sverige.

Den ene efter den andre av mina sociala vänner,  gör reklam för sin hembygd och skickar bilder samtidigt som de lovordar ställen som man besöka. 

Då slog det mig en tanke!

Är det mera sällan någon lovordar vårt landskap, eller har vi blivit totalt hemmablinda, för enligt mig så är det ett av de finaste man kan leva o bo i.

Tror att det är allt denna negativa text i media som brer ut sig fram för allt i kvällstidningarna men även i lokalpressen är det mest elände  som kommer fram.

Därför är det dags att vända på steken och nu se positivt framåt, vi kan ju inte hålla på att skylla på pandemin hur länge som helst.

 

Kramar i massor! 

 

 

 

 

 

 

 

Tur att denna lilla fågel förgyller min vardag med att komma och sitta på räcket på verandan.

Varsågod. DELAR med mig av recept. Det kommer mera. Snart DELAR jag lammfärsbiffar med fetaost. Håll kollen och titta in på bloggen.

Såå l ä n g e sedan, som dessa älsklingar var hos oss. r

Hoppas på ett slut

Jag är så trött på denna pandemi, åh jag är så trött på alla denna negativa mediarapport åh, jag är så trött på å alla dessa experter som gör uttalanden, åh jag är så trött på PÅ VÅR REGERING SOM racklar hit o dit o inte kan komma överens åh, jag längtar efter närbutiker o köpcentrum för att shoppa åh, jag längtar efter att gå till kyrkan o se kända människor åh, jag längtar efter kultur o konserter att resa till varmare länder och  men jag längtar först o främst efter min dotter o hunden Presley, så vi kan sitta vid köksbordet o prata som vanligt. Men, mest av allt, hoppas jag på att vi, jag o Lennart, slipper denna sjukdom o att vi kan se fram emot en sommar tillsammans med våra nära och kära samt goda vänner! ❤ 🤭

Titta vilken bukett. Fick idag av världens bästa grannar Lena o Jan Genberg. Som dessutom handlar åt oss.

Är så glad! Har fått så många FÖLJARE! Särskilt på Instagram. Ni är så trevliga och jag tycker om Er allihopa. Kram, kram.

Så här har det sett ut vid "lilla pölen" hela hösten 2020. Först i början på januari frös det till och så kom det lite snö.

Äntligen lite snö och vinterlikt. Hittills en ganska mild vinter!

Läser på sociala medier. Polisen varnar för falska nätfiskare på Internet. De ringer upp gamla människor och erbjuder vaccin mot covid 19.

Idag 7/1 har jag pratat med en god vän, som vanligt. Hon berättade att hon blivit uppringd och att hen nästan uppmanat henne att vaccinera sig mot covid 19.Jag blev skeptisk direkt, för jag tror inte att sjukvårdens representanter ringer upp på det viset. Ikväll ser jag på Rapport och ser ett inslag om nätfiske...Börjar undra...ska kanske varna mina vänner. 

Idag har jag och min dotter haft ett långt samtal om dessa prishöjningar på tidningar. Jag ser mig nödgad att säga upp en digital lokaltidning då det blir för dyrt. Tråkigt att behöva sluta prenumerera men jag kommer att utnyttja sociala media mera.

Här skålar vi ute med våra härliga grannar, Genbergs. De kom med champagneflaskan. Bara att ta fram glas o fira det gamla året.

NYÅRSDAGEN 2021

Hej alla följare!

Tog som vanligt en promenad idag, den gamla vanliga rundan till Dingelvik!

Träffade på Annette och som vanligt blev det en pratstund där vi pratade om året som gått och om vad vi väntade oss om det kommande.. Jag tyckte det kändes som om vi såg ljust på framtiden och när sedan min dotter ringde och verkade positiv  om sitt kommande projekt, då blev jag säker. Det blit bättre nu och vi kan lägga det gamla bakom oss. Jag blev varm när jag hörde hur hon planerade omställning för sitt företag och jag önskar henne så klart LYCKA TILL!

För min egen del  fortsätter jag mitt skrivande, hoppas på slutet av året vara färdig med min bok. Läste häromdagen att Dagny Carlsson kanske slutar att skriva på sin blogg, det kan jag förstå, det är inte bara att starta en blogg, det är egentligen väldigt krävande och man blir trött många gånger, när man inte vet ämne..och när skrivlusten inte finns.

Titta in då och då, jag kanske har någon krönika på gång!  Ni kanske vill skriva en kommentar om vad ni tycker om mina inlägg, på mina sidor.

Jag finns här och väntar på att ni skall höra av Er. 🤭

  

  

Stängt i butiken

När jag startade min blogg fick jag ofta frågan:

Vad ska du skriva om?

Jag svarar " Det finns hur mycket som helst att skriva om"  har inget särskilt tema det blir som det faller sig.  Jag har en gammal yrkessjukdom som annonsförsäljare och den håller sig kvar. Har därför startat en speciell sida som jag driver med tanke på evenemang, men även försäljning. Där har jag propagerat för  att vara noga med annonsering när det gäller  öppettider och var verksamheten finns.

Idag kom jag att tänka på en rolig historia som en god vän berättat för mig.  Hon, som landsortsbo, tyckte om att åka in till centralorten ibland för att strosa och titta i skyltfönster. En dag beslutade hon sig för att åka några mil  dit, såg fram emot att passa på att veckohandla.  Väntade med att besöka Konsum (detta var på 90-talet) ville först först se sig om, prata med folk,  prova kläder och handla. Väl framme vid nutidens Coop blev besvikelsen stor eftersom den var stängd, stängningstider stod visserligen på dörren men ändå. Min goda vän kunde inte låta bli att säga till hen som drog in kundvagnar för kvällen.." Det skulle allt behövas mera annonsering om öppettider här i centralorten,  i alla fall för oss som bor längre bort...   varpå svaret kom direkt.......

"Dä vet väl Alle här i hela    ...FORS"

- när dä är öppet i Konsum"  🙂🤗

 

 

Bloggtorka

Hej kära vänner. Har haft lite svårt att hitta på, att skriva om. 

Det blir en krönika, kanske redan i morgon. Titta in då och läs om "Hur jag återkommer till tidningsvärlden då och då" Funderar på att ändra namn på min sida? 

 

Undrar hur det skulle kännas om papperstidningen inte fanns att köpa? Uppskattar stället där den finns. stället

Försöker sponsra lokala biodlare. Nu köpte vi honung hos Handlar,n idag efter ha läst inlägg på Facebook.

Finbesök idag av grannens katt Saphira. Passar på att sova i min säng. Vi är kattälskare så det passar bra.

Vi som bor utanför tätorter, är i stort behov av få veta om öppettider.

Kom att tänka på..