tBarbros Blogg!

Mitt namn är Barbro Torstensson. Jag och maken Lennart bor ute på landet, i en liten stuga.  Startade bloggen 2018. Skriver om dåtid nutid och blandat samt lägger upp recept. Härefter kommer jag att ägna mig mera åt att skriva om "senior life" än tidigare

Hösten närmar sig...

Har precis gått igenom e-posten. Det blir ingen Långed Storie, tyvärr. Jag hade sett fram emot kursen som skulle ha ordnats av SV Väst  och där Sparbanken bidragit med pengar, men tydligen är inte folk över 70 intresserade av musikalisk historia

Eller kanske för dålig marknadsföring och information?

Ingen i min bekantskapskrets känner till detta projekt i Dals Långed och redaktören på lokaltidningen var inte heller intresserad att skriva om händelsen.

Bäst att ge upp och inte ägna mera energi åt projekt som ingen är intresserad av.

Men, hur blir det om ingen är intresserad och om ingen varken reagerar eller agerar och ingen engagerar sig i den ideella folkrörelsen? 

Det var frågor som jag och en bekant pratade om häromdagen, per telefon och som vi nog har anledning att återkomma till?!

Förresten?

Vart tog "De gamlas dag" vägen? Som numera kallas Seniormässa och som varje kommun var noga med att arrangera förr i tiden! Själv var jag med en gång (2010) på mässan i Bengtsfors som representant för SV Dalsland med att visa upp dator och datakurser som skulle anordnas senare under året. Tror faktiskt jag gjorde en bra insats där.Glömmer aldrig hur välbesökt och populär den mässan var. Det skulle behövas ett upprop då och då till politikerna för att påminna om händelser som uppskattas av oss medborgare.

 

  

   

Fokus på miljön

Hej. Ni undrar kanske om jag slutat skriva på bloggen? Nej då, men just nu typssätt min bok och jag har fullt upp med att framställa material och få hjälp med förberedelser inför utgivningen. Det känns pirrigt, men ändå tryggt, då jag förlitar mig på mina vänner på förlaget som är så proffsiga.

Ingen har väl undgått att det händer saker ute i världen. Det som slog mig var FN-rapporten om miljön eftersom det är och har varit mitt stora intresse att följa i alla tider. Blev så frustrerad när det kom fram att det händer alldeles för lite som är BRA för miljön under lång tid. Upplyser om ett gammalt reportage som jag gjorde om miljökonferens i Ed, en nyhet då om kalkning av sjöar, som skulle påbörjas. Har lagt upp ett urklipp från tidningen Dalslänningen. 

Blev så nostalgisk idag när vi besökte viken borta vid Skuggetorp. Tänkte tillbaka på alla minnen från just den platsen.

Ibland sätter vi oss ned, jag och Lennart och tittar på gamla reseminnen.

Minns hur roligt det var att träffa andra människor, när kurser anordnades.

Snart är hösten här med vackra bilder! Skiftningarna på hösten i vårt vackra land.