Välkommen till tBarbrosblogg!

Hej alla mina vänner och alla som jag inte känner! Skrivit har jag gjort i hela mitt liv. Minns hur jag skrev uppsats redan på skolan, när när det var "Teckningstimme" Hoppas att ni hittar hit och fortsätter följa mina berättelser och bilder.

Rundturer hemmavid.

Tog en tur idag, ut i hembygden. Ed-Bäckefors. Åkte förbi Mellbyn, där man handlade jeans till barnen för längesedan, numera en wintagebutik. Förbi Rölanda kyrka där jag konfirmerats och där mina fosterföräldrar ligger begravda. Blev förvånad över flera nybyggda hus och all nedtagen skog. Men blev överraskad, vilken bra väg mot förr i tiden. Den kan ni vara glada för, ni som bor där ute på landsbygden. Blir lite vemodig när jag åker förbi det gamla missionshuset, minns alla aktiviteter där en gång i tiden, men nöjd med att se barndomshemmet upprustat och fint. Affären där jag handlade är borta men vadå? Det är ju så många år sedan och tiderna förändras ju. Nöjd med att se alla tussilago på dikeskanten och konstaterar att det snart är den efterlängtade våren som snart är här. 🤗

7/6

Har nu skrivit in ytterligare textfiler till boken som jag planerar ge ut till hösten. 

Det är så mycket arbete med alla dessa aktuella foton som först ska tas med mobilen och sedan ska de redigeras och sedan skickas in i datorn för att sedan skickás till förlaget.

Arbetet med min bokutgivning har tagit en del tid men snart är det klart.Just nu är det typsättning på gång och jag väntar med spänning.

3/9 Hösten är på gång men fortfarande soliga varma dagar . 

 

28/4 2021/ En tur l förbi mitt gamla barndomshem och det gamla missionshuset i Rölanda. Mycket hade förändrats och satt tidens spår, men vattnet i Örekilsälven flyter som när jag var liten!

Baldersnäs på Valborgsmässoafton 2021.

Är glad,  för varje år jag får uppleva att hänga upp tvätt, ute. En underbar känsla varje vår! Tycker synd om alla dem,  som inte har den möjligheten. tex Bianca, som jag följer och som bor mitt i " smeten i Stockholm. Hemska tanke..

jag fattar inte hur folk kan bo så! 😒

 

Tvätten ute

Fick en påminnelse om föreningslivet idag i min brevlåda. Vi stöttar så gott vi kan med den låga pensionen. Jag hjälper till att marknadsföra med inlägg på min sida Annonsförmedling!

Ett 12 år gammalt fotominne från promenad mellan Friluftsgården o Billingsfors. Året är 2009

Mina kaktusar tokblommar och palettbladen börjar glöda. Glad för att dom överlevt vintern.

Här bakat LCHF limpa först..Sedan när jag ändå var igång, slängde jag in smeten till GODASTE chokladkakan.

Här om dagen fick jag helt plötsligt telefonsamtal från en helt okänd kvinna. Det visade sig vara en känd entreprenör, Helen Andersson och det blev ett intressant samtal, hon hade lagt märke till mina delningar på nätet och ville prata med mig. Det blev ett långt samtal där hon pratade om vad hon driver för projekt, nu senast om You Tube kanal. Det slutade med att hon erbjöd mig hennes senaste bok och den damp ned,som hon lovat, i brevlådan strax efteråt. Läser nu hennes bok, samtidigt som jag prenumererar på hennes kanal på You Tube som hon startat. Jag beundrar denna kvinna som en driftig människa och entreprenör och intresset för kycklingavel har jag ju, eftersom jag har varit "Hönsmora" en gång i tiden, Dingelviks Hönseri. Skriver om det företaget i min kommande bok. Till sist! Surfa in på You Tube och titta på video/podd där Helen presenterar och intervjuar kända personer. Titta gärna på mina video också där jag visar trion som kommer ut. Ha det bra och håll ut.

 

 

i brevlådan 

UTSIKT ÖVER LANDSBYGD O SJÖ

Älskar denna utsikt och tröttnar aldrig på motivet. Många promenader på den åsen tillsammans med Lennart. 🤗.

28/2 2021. Hoppas vi snart har genomlidit denna pandemi och kan börja se fram emot ljusa tider! Det börjar bli ansträngande nu. För egen del tycker jag att Lennart o JAG klarat oss bra!

Låg i brevlådan

Helt plötsligt i fjol höst 2020,  låg det i brevlådan adresserat till Lennart Torstensson och han trodde som vanligt  det var skräppost.

Hann precis snappa upp det innan det låg i soptunnan och jag  fick läsa innehållet, som var rätt intressant men som troligtvis hamnat emellan stolarna.

Jag har besvarat brevet som kom ifrån SV Dalsland och har fått svar men sedan blev det alldeles tyst. Är det någon 

som är lika intresserad som jag? Hör av er, jag lovar att svara!

FORTSÄTT SKROLLA TILL

LÅNGEDS STORIE! 

Spännande eller hur?

Sparbanken bidrar tydligen.

PS Skickade några rader o tipsade Dalsläninningen DS

Helt plötsligt låg det i brevlådan adresserat till Lennart, från Studieförbundet Vuxenskolan.

Så här ser det ut på Annonsförmedling när jag marknadsfört inlägg! Tag chansen med

Idag 30/11 2020. Koppartråden försvinner och vi går in i framtidens nät enligt Telia! Ny router på skrivbordet för oss som inte har fiber. En del huvudbry,, för att installera det nya luftburna nätet blev det! Fungerar hittills JÄTTEBRA! men

21/11.Skogsväg. idag på väg för att hämta "toppmossa" första gången jag inte vågar mig uppför berget för att plocka.Men jag har ju en pigg gubbe som åtar sig att plocka!

Dessa fina berg med mossa. Är rädd om naturen så man får inte klampa omkring hur som helst!