Välkommen till min blogg!

Hej både nya och gamla läsare! Mitt namn är Barbro Torstensson, gift med Lennart sedan 1994. Två pensionärer som bor i en liten stuga ute på landet och som haft fem barn tillsammans, men som mistat tre söner. Ändå, så lycklig över dem som är kvar med oss.

Steneby hemslöjd!

Tänk om det var Steneby hemslöjd, på Baldersnäs,  hon menade? hon som frågade efter museet i Dals Långed och hade kört i flera timmar och hamnade vid bygdegården. 🤔

 

Dåligt skyltat

20/6 2021

Var det kanske STENEBY HEMSLÖJD hon menade damen som som kom till oss idag och frågade vägen. Hon hade googlat på något som hette "Stenebyskolan" och någonstans där man kunde köpa "saker" o.s.v. Startat vid 9-tiden och kört lång väg, googlat på resmålet och slutligen hamnat vid Steneby bygdegård.

Vi förklarade, så gott vi kunde och hoppas att damerna kom till rätt plats så småningom, men det slog mig att 

-DET ÄR NÅGOT FEL NÅGONSTANS- när det gäller marknadsföring!?

Ända sedan vi kom hit till Steneby1990, så har vi hjälpt LÅNGVÄGA  bilister att hitta till rätt plats inom Bengtsfors kommun, först och främst på sommaren, så kallade turister och det verkar som att trots gps och alla nymodigheter så har de kommit fel.

Häromdagen beställde jag nytt elbolag och det var inte så så lätt.

När jag uppgivit namn och fullständig adress så kom frågan direkt om det var landskapet Dalarna jag tillhörde.

Trodde att mitt landskap hade blivit mera känd år 2021 men så är det tydligen inte.

Jag tänkeri alla fall,  fortsätter guida och upplysa folk om vägar och platser i vackra Dalsland så länge jag lever och orkar! 😀👍

 

 

 

 

 

 

 

Är så glad idag. Fick rapporten ifrån Simple Site när det gäller min blogg!

Har haft 1033 besökare förra veckanpå bloggen och 3566 de senaste 28 dagarna och  832 inlägg på/N & B så jag har varit ganska aktiv. Sammanlagt 78 000 har tittat in på min blogg sedan 2018.

Lennart är inte kontaktbar, det är ju FOTBOLL på TV:n

så jag sitter i godan ro och skriver. Pratade nyss med dotter Anna-Lena.

Hon strävar med att få ordning på sin salong och samtidigt  så ska trädgården skötas, gräset växer i värmen. Här har varit fullt ös hela veckan som jag redan skrivit om. Vi är så tacksamma för våra goda grannar. Vad skulle vi ha tagit oss till UTAN DEM? 🙂

 

Bilden från Böle skola. Jag står näst längst upp, till vänster. Läraren Thure Elvstam..

Hjälp av grannen

Är så himla glad. Fick hjälp av bästa grannen Jan Genberg att ställa upp och hjälpa till med att riva ett gammalt garage, som stått där sedan urminnes tider! Han är så bra på att få fart på Lennart så det händer något för han vill gärna skjuta framför sig. Har sagt det förrut, men säger det igen. Vi har världens bästa grannar. 

 

 

 

Här ligger nu det gamla garaget och den gamla bänken från det gamla missionshuset i Rölanda.

Gullregnet blommar på andra sidan vägen.

Mor och dotter och Presley, Mors Dag 2021!

Snart är salongen klar hos min dotter Anna-Lena Lena och hon kan hälsa gamla och nya kunder välkomna till Kvarnlyckevägen.i Dals Långed!

Full av beundran.

Måste beundra min dotter Anna-Lena, som är så duktig och som har sådan lust att driva sin frisersalong.

Inte nog med pandemi, som ställt till det för alla företagare, dessutom råkade hon ut för inbrott på salongen, blev av med grejer som är viktiga för hennes arbete o.s.v.

Ändå, har hon stenhårt jobbat vidare med sitt projekt, som snart är färdigt, tack vare god hjälp av snickare och goda vänner och så "lilla jag" som stöttar så gott jag kan.  

Jag är så glad för att jag i min tur hänger med och kan följa utvecklingen där hon bor. Det verkar som det får till mera ungdomliga krafter och flera som vågar ta ansvar och som vågar starta nytt.

Lycka till Anna-Lena, jag och Lennart håller tummarna!😀

  

 

NYA FRIENDS

JAG började intressera mig för datorns mysterier 2003 och sagt och gjort. Uppsökte närmaste butik och köpte en laptop senaste modell + fax och sedan blev det min värld. Började med att lära mig skriva och skriva ut men det mest roliga var att fotografera och få fram bilder. Gick för säkerhets skull både datakurs och en kurs för att lära mig behandla foton och sedan full rulle. Så stolt jag var när jag vågade mig ut på Internet,  skicka filer och beställa bilder på t- shirt med reklam.

Men det roligaste av allt och som gäller än idag. Alla mina nya vänner från hela världen som jag fick via www.community of Sweden. com

-    Glömmer aldrig, när jag nyss kommit hem från sjukhuset, det ringde på dörren och blomsterbudet stod där med en stor bukett blommor med hälsningar från "FIKAGÄNGET"! Det var från mina långväga vänner  i USA Mexico Tyskland Florida kan inte räkna upp alla men de är fortfarande mina bästa vänner och jag är så glad för dem. Vi umgås på nätet, har gjort så i många år och dricker kaffe tillsammans. Det var en amerikavän som startade "Fikagruppen" och jag hakade på direkt.

-  Min senaste, nya vän är Helen Andersson, vi fann varandra på (Facebook) så klart och jag håller just nu på och läser hennes bok "Från liten kyckling till fullfjädrad entreprenör" Hoppas ett möte blir  av det skulle bli så intressant....JAG HAR JU VAARIT HÖNSMAMMA

för länge sedan.

 

 

Mors Dag

30/5. Mors Dag.

Knappt har syrerna blommat färdigt?

Så kommer Lilje konvaljerna och så är det över!? Nej då!

Nu börjar sommaren. 

Hänryckningens tid lever vi i nu! Försöker ta tillvara den. Glad Pingst!

Recept på husmanskost. Urklipp från tidningen. Byter med grannen.

Försöker hålla ut

Vet inte vad som hänt med mig som haft sådan lust för att skriva och försöka muntra upp mina läsare? 

Helt plötsligt gck luften ur och jag valde att ta en paus från sociala medier, sluta med att dela och det konstigaste utav allt?

Ingen lust att lägga upp inlägg med bilder och text!

Nu är det kris för det har varit min största glädjekälla här i livet!

Vad kan detta bero på? Vet inte orsaken men jag har vissa funderingar...

Idag fredag 21/5, hade jag lokaltidningen att se fram emot och jag väntade mig att se fram emot en ljus framsida så här i hänryckningens tid!

Men, inget av det jag väntat mig få se på bild och läsa om fanns med (inte ett stavelse om projektet Leader)  och när jag ropade ut min besvikelse till min lagvigde så blev svaret:

Den har jag slutat med att läsa för längesen"" då förstod jag att jag kan inte fortsätta jag heller, för då är risken att jag blir psykiskt sjuk.

Hoppas ni fortsätter läsa min blogg och prövar gamla och nya recept.

Missa inte mitt lilla reportage om min nya FB-vän Helen Andersson.

 

 

  

 

Nu fick jag sådan lust att baka. Väljer det översta receptet. Mycket god sirapslimpa..🤗

Den här boken följde med vid köp av el.spis på slutet av 50-talet. Jag var så glad för den!

Träd som lyser upp så fint ute.Julklappen 2019 från Anna-Lena .

"Brinnande buske" Skapad av Stenebykonstnärer. Den lyste så fint i backen när vi besökte Steneby kyrkogård.

Vy över sjön Iväg

Fotat från länsväg 172 en grådisig dag 2011

Här vid gottebordet hos Anna-Lena julafton 2019. Hon hade pyntat och gjort så i ordning i sitt hem. ❤

Mor och dotter skålar med glögg.