Välkommen till min blogg!

Hej både nya och gamla läsare! Mitt namn är Barbro Torstensson, gift med Lennart sedan 1994. Två pensionärer som bor i en liten stuga ute på landet och som haft fem barn tillsammans, men som mistat tre söner. Ändå, så lycklig över dem som är kvar med oss.

Höstläsning. Har 3 böcker att välja på. Har så mycket annat också, som jag tittar på.

Fotade Denna fina blomsteräng i Billingsfors idag 30/9

19/9. LÖRDAGSKRÖNIKA

Vi förbereder för att ha gäster idag. Jag har tillagat en lasagne till mat samt en sallad och lite tillbehör och sedan en kaka till kaffet. Lennart pysslar med sitt, eftersom han har tänkt elda i öppna spisen, dagen till ära. De som kommer är våra härliga grannar vilket borgar för en trevlig eftermiddag och det kommer säkert att bli mycket prat o vin och skvaller så klart om vad som hänt på bygden. 

Innan de kommer så "hallar" jag mig på sängen och tar plattan med mig. Läser ur tidningen Land som jag får från grannen Lena. Hon får i stället en skvallertidning från mig. 

Jag forsätter med att läsa i tidningen och fastnar för redaktörens krönika, så klart. Han har där tagit upp hur ansvaret  ligger hos redaktören, som står för innehållet kommenterar i bladet och att det kan bli fel ibland och hur läsekretsen reagerar med att klaga på den ansvarige. 

Jag skulle vilja säga att även vi som är ute på sociala media och gör inlägg har ett stort ansvar, särskilt vi som driver egna sidor. 

För egen del,  tänker jag i detta nu på, när jag som nybörjare och annonsmottagare på tidningen, fick ta emot min första dödsannons och både begravningsentreprenören och redaktören föreläste om ..

HUR VIKTIGT DET VAR ATT ANNONSEN BLEV RÄTT I TIDNINGEN.

Sov nog inte gott, den natten förrän tidningen varit tryckt och utgiven och det var lugnt på telefonerna, dagen efter.

Ha nu en GOD HELG alla ni som tagit del av min lilla krönika.

 

 

 

 

 

Klipper ofta urklipp på citat. Här tänkvärda ord från en eldsjäl i Västerbotten. Gäller i hela Sverige.

En höstdag 9/9

Idag blir det innesittardag. Regnet öser ned stundtals och vi får hålla oss inne. Hoppas att dena coronatid snart är över och man kan börja leva normalt igen. Det tar faktiskt på humöret att vara så här isolerad. Börja längta efter att kunna gå in i affärer och kuna shoppa.

Tyvärr, börjar jag även tröttna på sociala medier eftersom det faktiskt är ganska krävande att både följa och  skapa inlägg.

Jag är den sortens människa, som har ganska svårt för att skrolla vidare och  bara gilla utan jag både läser, svarar och kommenterar.

Funderar även på om det är någon mening att hålla på med att driva en blogg år efter år, kanske det finns något annan hobby som kan utövas.

Vill inte låta pessimistisk, till er goa vänner, som läser mina blogginlägg här, på Facebook, Instagram, You Tube, Twitter och  Annonsnytt på Dal. Ni är guld värda. Men jag måste även få delge hur man kan känna sig ibland. 🙂💔

PS Jag tänker inte sluta blogga i sociala medier men kanske tar en paus från tbarbrosblogg DS  🤭

 

 

Passar alltid på att ta bilder på ryttare till häst. Beundrar dessa flickor, som tar hand om sina hästar och som är ett glatt gäng.

8/9 2020. Läser tråkiga nyheter idag i lokaltidningen. Dödsannons efter en ung människas hastiga bortgång.

13/7 2020. Har precis tagit del av att en mycket nära väns SON hastigt gått bort. Känns så konstigt. Idag skulle jag skrivit inlägg om mina söner som inte längre finns med oss, det får vänta. Mina tankar är idag hos dem, där livet har tagit en ny vändning och aldrig blir sig likt igen. Som deltagande blir det så svårt att finna ord och jag finner inga att skriva här jag sitter vid datorn. Har blott några fraser som kommer till mig: TAG VARA PÅ STUNDERNA TILLSAMMANS, SÅ LÄNGE NI HAR VARANDRA!

16/8

Så har vi redan passerat halva augusti och det är bara att konstatera;

Tiden bara flyger iväg och värre blir det när man har kommit upp i åren!

Har precis pratat med min dotter Ann-Lena (Torkildsson) och  som vanligt. ..

Vi pratar om allt mellan himmel o jord och hon är min livsnerv

och har alltid varit.  Ja, ännu mera när  hennes bröder  gick  bort och vi nu är endast tre i familjen som har varandra.

Det enda som oroar mig lite, är att hon smider planer och kanske flyttar så småningom och börjar ett nytt liv någon annanstans...längre bort.

-Men så tänker jag, varför inte?

Det säjs ju att man ångrar "Det man inte gjort" och därför tänker jag att "stötta" henne den dag hon beslutar sig för att ändra på tillvaron.

Idag är det 25 gr varmt i skuggan och Lennart ropar från uteplatsen "försök slita dig från datorn" ...

Ha det så bra ni kan, där ute i världen. Vi hörs och syns här!

3/8. Blir varm i hjärtat. Anna-Lena har skickat en bild på äldste katten Zeus. Han har lagt beslag på pizzakartongen. ❤e

31/7. En En grå och kall försommar, men grönskan är det inget fel på. Promenadväg till grannarna.

31/7. En riktigt solig dag, på alla vis. Anna-Lena och Presley kom på besök. Vi blev så glada! Det är ju så sällan nu för tiden! Har sparat bilden från vår stig i skogen. Den är borta, kalhygge där nu!

17/8. Har tittat på gamla kort. Se vad jag hittade. Vi firar Morsdag maj 2018

Fredagskrönika

24/7/ Har precis avslutat mobilsamtal, med min dotter Anna-Lena, hon har ett arbeta att sköta och fick avsluta vårt samtal.

Som alltid, pratar vi om allt mellan himmel o jord, men mest om hur det är att leva i Sverige idag.

Hon driver på ( i coronatid) med sin frisersalong, är stolt över att få ta hand om sina kunder, som i sin tur är tacksamma och berömmer hennes arbete med klipp och frisyrer.

Har för egen del, inte varit inne i en matvarubutik eller någon  klädesbutik på år och dag och börjar nu känna mig ganska i isolerad men får väl försöka härda ut.

Tar en tur ibland och FÖNSTERSHOPPAR! Vi har så många trevliga närbutiker i mitt område som vi brukar gynna när vi behöver något nytt. Så klart, näthandlar gör vi ibland också. 

Det blir mycket av den digitala  kontakten och sociala medier på internet. Tack o lov för det, tycker jag som är pensionär och har gott om tid.

-Som inte är så mycket för att sticka och sy och trädgårdsarbete, nja det har jag fått nog av tidigare och mest för att de SÅ SKULLE VARA.

Men tro inte att vi har det tråkigt, här ute på landet.

Nej tvärtom. Fullt upp med att engagera sig i ett och annat och framför allt...Vi har den stora äran att vara KATTVAKT IBLAND åt våra bästa grannar. Det ni kära vänner...DET SMÄLLER HÖGT! 😀🤭

 

 

 

17/7 Njut av papperstidningen,så länge den finns. Läser på plattan om lokaltidningen som fyller 95 år. Samtidigt citat "Läsare som inte använder de digitala kanalerna kan starkt uppmanas att göra det"