Välkommen till tBarbrosblogg!

Hej alla mina vänner och alla som jag inte känner! Skrivit har jag gjort i hela mitt liv. Minns hur jag skrev uppsats redan på skolan, när när det var "Teckningstimme" Hoppas att ni hittar hit och fortsätter följa mina berättelser och bilder.

Här har ni receptet, som jag lovade.

KESOFRALLOR med blandade frön A La på LCHF. Har provsmakat o godkänt. Se recept, lätt att

17/1. Bakat vörtlimpa efter jul. För att den är så god.

UNDRAR, VARFÖR?

Igår fick jag ett överraskande telsamtal, från en Facebookvän som jag inte visste jag hade.

Det visade sig att hon hade obs mina delningar och blivit intresserad och därför ringt upp mig. Vi diskuterade hur det digitala tagit över mer och mer och hur pandemin slagit till hårt, värst mot ensamma människor.

Jag, å min sida undrar hur människor tänker och tycker nu för tiden och jag förundras mer och mer över hur er de agerar och om hur de tager till sig och besvarar inlägg på nätet!

Jag bedriver sedan 2018 en blogg, där jag tagit upp både det ena och andra och fått massvis med "gilla" på Facebook, men väldigt lite kommentarer. Endast från någon enstaka FB-vän och väldigt sällan. Däremot har jag fått väldigt många följare som jag är så glad för och som jag hoppas fortsätter. 

😀

För en tid sedan presenterade jag en folder som kommit i brevlådan och som var ställd till oss över 70 och handlade om Långed Stories.

Visade mitt intresse och tog kontakt med utskickaren av brevet och anmälde deltagande. Denne talade då om att jag var den ende som visat intresse men skulle fortsätta invänta svar. Väntar inte längre på att det blir något av varken gruppdeltagande eller utställning.

Häromdagen (obs. skickade jag vidare) en fråga på Facebook om var gränsen "Dals Långed/Mustadfors gick en gång i tiden"?

Hör och häpna...81 KOMMENTARER/svar på Facebook + några som kommer upp än, än.

Varför är man så intresserad av historia och i detta fall så oväsentligt

En förklaring, kanske kommer fram så småningom.  

Tlls dess, Ha det så bra ni kan i dessa tider! vI HÖRS OCH SYNS. 😲

 

 

 

 

 

Helt plötsligt fick jag lust på att laga strömming. Dök ned i den ena pärmen efter den andra och hittade ovanstående recept. Håll till gogo.

Kan inte fatta intresset för ett gammalt ortsnamn och alla kommentarer om Mustadfors på FB härom dagen. Ska ta med i fredagskrönikan. Notera det i din kalender!

Bokprojekt

Har nu påbörjat mitt bokprojekt, har väl tagit vatten över huvudet, men det är ju upp till mig om jag ska förverkliga en dröm som jag haft länge.

Att få berätta om min barndom och ungdom samt om mitt familjeliv. Hur jag fått uppleva att mista tre barn och en far som förkortade sitt liv om hur jag har fått barnbarn och barnbarnsbarn, som jag sällan träffar.

Men även om hur jag träffade en andra man och har ett gott liv tillsammans med honom och  om hur jag har en dotter med  sina husdjur och  goda humör som ser till att vi har det bra.

 

 

 

JANUARI 2021

Läser om satsningar, campus Dalsland som ska startas inom kommunen. En högskola som förväntas bli en storsatsning, inte minst för sjukhuset i Bäckefors. Det ska bli så spännande att se om det blir ngt. Jag är skeptisk, det beror på att jag har följt massor, med projekt som planerats och som bara försvunnit och som ingen har kunnat förklara. Tror jag skall ta upp ett dalslandsprojekt som jag själv jobbade med på 90-talet. Som inte fick någon förklaring från makthavarna.