Välkommen till tBarbrosblogg!

Hej alla mina vänner och alla som jag inte känner! Skrivit har jag gjort i hela mitt liv. Minns hur jag skrev uppsats redan på skolan, när när det var "Teckningstimme" Hoppas att ni hittar hit och fortsätter följa mina berättelser och bilder.

Tröttnar aldrig på Munkvillans badplats. En av de finaste i kommunen!

Älven nära mitt barndomshem, där romerna kom och slog läger. Det var inget särskilt med folket på min tid.

Jag är så känslosam

Augusti 2021.Det här får bli en så kallad "Fredagskrönika"

Tror inte jag är ensam om att tröttna ibland med att reagera och agera, debattera och skriva inlägg.

Sedan få frågan om "hur det går" och om det har hänt något säskilt sista tiden.

Önskar ibland att jag hade talets gåva så jag kunde redogöra för hur jag kämpat med att få ut nyheter och intressanta händelser på orten,

men det verkar som om INGEN är intressead.

Blir samtidigt så beklämd, då jag förstår att folket är helt omedvetna och ovetande om vad som pågår i bygden och hur fel de har blivit underrättade under årens lopp efter läst alla dessa anonyma insändare och fått en helt felaktig bild av läget i kommunen. 

För ungefär ett par år sedan pratade jag med en så kallad stark medlem i en förening och vi kom in på hur svårt det var "nu för tiden" att få ut evenemangsbudskap, svårt att fånga folks uppmärksamhet, dyrt annonsera i tidningar, inlägg som ofta druknar i fllödet på sociala medier. 

Då beslutade jag mig för att skapa en sida på Facebook, där jag kunde dela inlägg, spara på sidan i upp till 5 dagar och MARKNADSFÖRA till rimlig kostnader. Obs. Föreningar och kursverksamheter Gratis. Sagt och gjort. Sidan startades och jag räknade med att den skulle bli utnyttjad i allra högsta grad för jag hade erbjudit annonsering och marknadsföring till ingen kostnad.

Häromdagen träffade jag en så kallad eldsjäl när det gäller ideel verksamhet. Jag nämnde  sociala medier och vi kom in på ett evenemang som skulle ske och där denne säkerligen skulle delta i och jag undrade stillsamt om föreningen hade hittat sidan där man kunde annonsera gratis?

Tydligen inte, men föreningen hade hemsida sedan år tillbaka och det var bara och gå in där och titta...så det var inga problem.

Dagen efter pratstunden gick jag in och tittade och fann en sida om evenemang, helt riktigt.

-Det var bara det att den sidan var daterad 2019 

Tydligen samma inställning som det året (2017) vi pratades vid om detta ämne

Idag känner jag mig så trött. Dels för att jag känner av detta UTANFÖRSKAP men även för detta meningslösa arbete- 

Förra veckan var jag med på ett webbinarium.

Det var roligt och jag deltog med stort intresse. Var inne och skrev på chatten, så klart och inte nog med det. Hälsade på övriga deltagare.

Kan inte vara ensam om att tycka om den nya tekniken. ALLA DESSA MÖJLIGHETER! 

Då jag härefter, ska börja prioritera arbetet med min bok, som jag tänker ge ut nu i höst lär inte "Nytt & Blandat" bli så uppdaterad som tidigare utan titta in här i stället för min blogg överger jag inte. 💖 💔

 

HA EN BRA SOMMAR

SÅ GOTT NI KAN 🤗 

 

 

4/6. En härlig tid stundar nu! Sommar och kaffegäster på verandan, jag har rustat med kaffebröd i frysen.

Sommar och fika hör ihop. Varsågod. Bjuder på receptet. Urklipp ur tidningen Land.

Herrgårdstårta heter denna tårta nu för tiden. Bakade de n till min 50-årsdag.

Recept på sommarmat. Ska va lätt att laga.