Välkommen till tBarbrosblogg!

Hej alla mina vänner och alla som jag inte känner! Skrivit har jag gjort i hela mitt liv. Minns hur jag skrev uppsats redan på skolan, när när det var "Teckningstimme" Hoppas att ni hittar hit och fortsätter följa mina berättelser och bilder.

27/11. Firar födelsedag

27/11Hej!

Är så nöjd med dagen!

Firade födelsedagen med Anna-Lena, som kom och uppvaktade med blommor av flera sorter samt tårta och Presley som kände sig hemma, snurrade omkring som vanligt. Det kändes gott.

-DEN BÄSTA PRESENTEN AV ALLA!

Igår ringde Mats från förlaget Recito och berättade att omslaget till min bok är färdig, spännande och roligt att äntligen är projektet färdigt och jag kan presentera min bok, som jag jobbat med så länge.

Hoppas ni följer mig och sedan köper boken "Fosterbarnet Barbro"   som härefter finns både i bokhandel och på bibliotek. Den finns redan nu på nätet om jag uppfattat rätt, det gläder mig då jag har många FB-vänner ute i vida världen.

Vi går nu in i Adventstider och jag har som tidigare år försökt att pynta som vanligt, med Lennarts hjälp förstås.

Måste få berätta. Fick ett sms av en kär gammal vän (Ulla) som skickade från sjukhuset (som hon kallade sitt andra hem) och där hon befann sig igen.

HON ÄR DEN SORTENS VÄN, som alltid finns där och hör av sig med brev och hälsningar trots sin sjukdom och åkommor som hon dras med och hon är värd all min beundran. 

Men inte bara Ulla, utan även alla ni andra. Ingen nämnd,

-och ingen glömd.Tack för att NI finns och hör av er emellanåt.

DET ÄR SÅ VÄRDEFULLT! 

Må så gott. Ha en god Helg!

 

 

 

  

   

En ovanlig skrivlust

När jag startade min blogg 2018, var det många som frågade 

"Vad skall du skriva om"? och reporten på lokaltidningen frågade samma sak, när han intervjuade mig inför 80-årsdagen.

Det har inte varit några problem och jag skall försöka förklara?! Därför att, det finns hur mycket som helst att skriva om!

2003 köpte jag min första dator och fax. 

Sedan satte jag igång med att berätta om om hur man kunde ta bilder, skriva inlägg och framför allt! Hur man kunde skicka, (lätt som en plätt) till tidningar och framföra åsikter, om hur man kunde få ut budskapet om  kursverksamheter och hur lätt det var med internet att skicka bilder, hur många tusen möjligheter det fanns.

Men det viktigaste av allt, enligt mig var det lätt att ställa frågor till politiker och myndighetspersoner via faceboook som jag förslog (till mångas fasa) och därmed var det stopp. Glömmer aldrig en gång, när jag tog bilder och skulle skriva om fågelbilder och när jag frågade mötesarrangören om jag fick lova att göra ett litet reportage hur han strängt svarade "Ja, bara du inte lägger upp det på Facebook"

Min blyghet gjorde att jag inte vågade trotsa bakåtsträvaren den gången men tar igen det idag med att dela och vara mera aktiv än någonsin på sociala medier och tom utkommer med en bok.

Har redan berättat om, när jag blev arbetslös försökte beskriva  varenda dag, om tristessen och när sorgen slog till som värst, hur jag flydde till internet och lade upp inlägg, kommenterade och skrev på min blogg.

Blygheten har börjat släppa och idag 29/11 är jag ganska kaxig och väntar med spänning på min bok som "släpps" idagarna före jul.

Häromdagen, berättade Anna-Lena för mig att en av hennes kunder på salongen sagt att hon hade tankar på att skriva en barnbok.

Så glad jag blir, när jag får höra om folk som gör som jag.

Sätter sig ned och skriver en bok! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var där.. som jag stötte på första stötestenen. 

  

Strax före jul utkom min lilla bok, som jag har fått så mycket beröm för. Jag är så glad för att jag tog mod och lyckades få iväg filer till det "Lilla förlaget"

Recept på en god kycklingrätt är aldrig fel. Den här ska ni pröva.

26/11. Firade min 88-årsdag därav rosor från Lennart

Hej. Mitt fönster + en liten berättelse varje fredag.

Filerna, text och bilder till min bok, har jag skrivit på datorn. Tack Mats och David på Recito förlag, som varit så vänliga och duktiga på att ta hand om mitt material. Är så glad för att jag valde Er!

En dörrkrans på dörren hör liksom till i Adventstider. Denna fick vi av Anna-Lena.

Har alltid drömt om att få GE UT EN BOK! -men inte visste jag att det var så mycket arbete.

Skriver & laddar upp bilder till min bok "Fosterbarnet Barbro" Utgivning i höst. Har redan fått best

TBarbro

Dessa härliga höstbilder som vi får njuta av nu. Är så glad för att jag kan redigera och lägga upp foton.

Skriva, är mitt liv det

Har kommit till en punkt i mitt liv då jag gör som jag vill, utan att rådfråga och det KÄNNS BRA. Att dessutom snart kuna utge en bok är ännu bättre och jag hoppas kunna fortsätta på skrivandets bana och kanske hitta p å ännu mera alster av något slag. Allt hänger ju på om lust och hälsa står mig bi, fyller 88 år snart. Är nöjd med bloggskrivandet igen eftersom jag försökt sätta mig in att redigera och till slut lyckades jag komma till rätta med problemet.

Det är ju så med internet. När det fungerar med alla slag av FB, Insta och allt det andra, då är det helt underbart, men fy när det krånglar!?

TÅLAMOD, är det enda som gäller och det har jag med den gamla datorn och även med programmen som jag anlitar, ni har väl märkt att nu är Windows 11 i antågande? Tyvärr så är jag ensam i huset om intresset för internet och datorn blir väl mer och mer föråldrad nu är det mobilen som gäller.

Men så länge jag har min blogg, behöver uppdatera och redigera så tänker jag fortsätta med att försöka hålla liv i den gamla Toshiban. Uppladda och nedladda bilder och text samt dela så alla ni kan följa mig.

Ha det gott, där ute....😲 Jag fortsätter så länge jag orkar med att skriva och förmedla bilder härifrån min lilla vrå av upp-och nedvända världen. 🙂

 

Ett sista sensommarkort. En fin dag vid Skuggetorp.

Lovat receptet på FB. Jättebra recept kan jag lovs. Servera med kokt potatis.

Snart en bok

Läser i tidningen Land, får den av grannars bästa Lena. Hon får  lokaltidningen i pappersformat i stället, efter att Lennart sporadiskt bläddrat i den. Jag för min del läser a l l t numera på plattan och för övrigt på datorn. Ett under att detta it-monster har hållit för alla påtryckningar i samband med mitt intensiva arbete för att få till bokutgivning i höst. Tro mig. @Snart är det dags för boksläpp och jag är så glad men samtidigt lite nervös, vet ju inte hur den kommer att tas emot? Lättläst, säger min vän som hjälpt mig med korrekturläsning. Jag litar på vad hon säger och ser fram emot den stora dagen. Hoppas vi ses då. Med vänliga hälsningar.